Verduurzamen

Je huis of bedrijf verduurzamen

Heeft jouw huis al een groen energielabel? Gefeliciteerd, dan leef je een stuk voordeliger én is je huis flink meer waard. Nog geen groen energielabel? Dan wordt het nu echt tijd om te verduurzamen. Al was het maar omdat je dan serieus geld kunt besparen. Op je energiekosten, maar misschien ook op je hypotheek!

Energie in de Transitie, ook van Roel Steringa, kan je van A tot Z ontzorgen bij de verduurzaming van je woning of bedrijfspand!

Hoe betaal je energiebesparende maatregelen?

Uiteraard kun je je spaargeld gebruiken om je woning duurzamer te maken. Maar heb je genoeg spaargeld? Een optie is een hogere hypotheek afsluiten. Je kunt tot maximaal 106% van de woningwaarde lenen, mits je energiebesparende voorzieningen meefinanciert. Jouw hypotheeklasten gaan dus iets omhoog, maar jouw energiekosten dalen. Daardoor kunnen je woonlasten door verduurzaming toch omlaag gaan.

Er zijn wel een aantal voorwaarden bij het extra lenen voor verduurzaming. 

3 Handige tips

Je wilt jouw woning verduurzamen, maar hoe? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. We geven je alvast drie handige tips.

  1. Veel gemeenten hebben duurzaamheidsdoelstellingen. Kijk daarom eens naar de subsidiemogelijkheden bij jouw gemeente.
  2. Hoe beter jouw huis geïsoleerd is en hoe meer energie je zelf opwekt, hoe minder energiekosten je hebt. Dit zorgt voor lagere maandlasten. 
  3. Geldverstrekkers moedigen verduurzamen vaak aan en lenen je hiervoor extra geld, waardoor je financiële ruimte krijgt om jouw huis duurzamer te maken.

Energiebesparende maatregelen op een rij

Het is altijd slim om te kijken naar de mogelijkheden om jouw (nieuwe) huis energiezuiniger te maken. Er zijn genoeg opties om te besparen op jouw energierekening en het milieu een handje te helpen. Wij helpen jou met het verduurzamen van jouw woning. Denk hierbij aan:

  • Dubbelglas
  • Zonnepanelen
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie
  • HR++ (of hoger) beglazing
  • Een warmtepomp

Leuk voordeel: Als je woning energiezuiniger is dan kan de waarde van jouw woning stijgen.

Download jouw duurzaamheidsprofiel

Snel inzicht in het energielabel van je huis? Download een kort rapport op Duurzaamheidsprofiel.nl.

Gerelateerde zaken